Ebay Μέρος Α – Που μπορω να πουλησω – Δημοπρασιες

ebay δημοπρασιες που μπορω να πουλησωΑρχικά να σας πω πως το συγκεκριμένο άρθρο με ταλαιπώρησε πολύ. Δεν ήξερα πως να αρχίσω και πως να αναλύσω όλα όσα έμαθα πουλώντας στο eBay τους τελευταίους 6 μήνες.

 
Προσπάθησα να καταλάβω τη λογική της αναζήτησης του, δοκίμασα διάφορα κόλπα που σκέφτηκα και άλλα που διάβασα και νομίζω πως έχω καταλήξει σε ένα σωστό οδηγό για το πως να ξεκινήσεις και να γίνεις ένας επιτυχημένος πωλητής στο eBay.

 
Μερικά πράγματα μπορεί να σας φανούν απλή λογική αλλά πιστέψτε με έπρεπε να δοκιμάσω τα πάντα και ξόδεψα αρκετά χρήματα για να καταλήξω στα παρακάτω.

 
Eλπίζω το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο των προσδοκιών σας όμως πάντα να ελέγχετε το συγκεκριμένο άρθρο για ανανεώσεις γιατι τα πάντα αλλάζουν συνεχώς και πρέπει να ακολουθούμε τις εξελίξεις.

 
Πριν ξεκινήσετε το διάβασμα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ένα λογαριασμό στο PayPal (να είναι Verified) και μια Χρεωστική/Πιστωτική κάρτα.

 
Ξεκινάμε!

1. Ebay – Μύθοι και Πραγματικότητα

Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι πως δεν πρέπει να είστε ντε και καλά Power Seller ή Top Rated Seller για να καταφέρετε να πουλήσετε στο eBay. Μπορεί όταν φτάσετε αυτά τα επίπεδα (δεν είναι καθόλου δύσκολο αν είστε σοβαροί) οι πωλήσεις να είναι περισσότερες αλλα και με μηδενική βαθμολογία να ξεκινάτε μπορείτε εύκολα να κερδίσετε χρήματα με το σωστό προϊόν. Τα λέω αυτά γιατί ο περισσότερος κόσμος εγκαταλέιπει την ιδέα απ’την αρχή γιατί δεν πιστεύει πως μπορεί να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους.

 2. Ebay – Ο λογαριασμός σας

Δεν θα δώσω οδηγίες για το πως να κάνετε εγγραφή αλλά για το τι να κάνετε μετά την εγγραφή.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε με το που ολοκληρώσετε την εγγραφή σας είναι πρώτα να κάνετε ένα λογαρισμό Πωλητή (θα το βρείτε στο http://cgi4.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?SellerSignIn) και μετά να αγοράσετε ένα πακέτο για eBay Store. Το πιο φθηνό κοστίζει γύρω στα $16 το μήνα και αυτό που ουσιαστικά κάνει είναι α. να σηκώνει τα όρια του λογαριασμού σας και β. σας επιτρέπει να προωθήσετε το μαγαζί σας σαν να ήταν ένα κανονικό site.

 
Όταν κάνετε έναν απλό λογαριασμό και θέλετε να πουλήσετε το eBay σας βάζει όρια 10 πωλήσεις ή $500 συνολικές πωλήσεις το μήνα αν θυμάμαι καλά. Με το eBay Store όμως δεν υπάρχει όριο και μπορείτε να πουλάτε όσο θέλετε. (ΑΝ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ)

 
Επίσης με τη δυνατότητα που σας δίνει να προωθήσετε το μαγαζί σας σαν κανονικό site σας επιτρέπει να βρίσκετε και πελάτες εκτός eBay, μέσω μηχανών αναζήτησης κτλ γιατί μπορείτε να χτυπάτε λέξεις-κλειδιά.
Το καλύτερο απο όλα: Δε χρειάζεται να πληρώσετε προκαταβολικά για να φτιάξετε το μαγαζί σας. Το φτιάχνετε, πουλάτε τα πορϊόντα σας και πληρώνετε μετά απο ένα μήνα.

 
Υπάρχουν και άλλες χρήσιμες παροχές ενός eBay Store όπως οι 12 δωρεάν φωτογραφίες ανα αγγελία αλλα για μένα τα βασικά είναι τα παραπάνω.

 
Πατήστε ΕΔΩ http://pages.ebay.com/storefronts/start.html και μετά Subscribe Now.

 3. Ebay – Οι αγγελίες σας και τι να προσέξετε

Τα παραπάνω ήταν θεωρητικά. Ας περάσουμε τώρα στην πράξη που είναι η δημιουργία των αγγελιών μας. Να ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα σε κάθε αγγελία και δε θα χάσετε.

 
α. Κατηγορία

Προσπαθήστε να επιλέγετε πάντα τη σωστή κατηγορία και υποκατηγορία για το προϊόν σας. Να σας πω την αλήθεια δεν είδα τεράστιες διαφορές στις πωλήσεις πειραματιζόμενος με τις κατηγορίες αλλά καλό είναι να τα επιλέγετε σωστά.

 
β. Τίτλος

Το ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ!!!

Ο τίτλος σας είναι σαν τίτλος ιστοσελίδας. Πρέπει να περιέχει τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά ώστε να βγαίνετε ψηλά στην αναζήτηση του eBay. Όταν γράφετε τον τίτλο σας πρέπει να έχετε βρει 2-3 λέξεις κλειδιά που ξέρετε πως έχουν υψηλές αναζητήσεις και να τις φτιάχνετε σε μια πρόταση. π.χ. Αν πουλάτε ένα συγκεκριμένο μοντέλο φωτογραφικής μηχανής θα βάζετε πάντα στον τίτλο όλα τα στοιχεία του μοντέλου και όχι απλά SONY digital camera Best Camera κτλ

 
γ. Περιγραφή

Ο τίτλος είναι αυτό που θα φέρει τους επισκέπτες στην αγγελία σας. Η περιγραφή είναι αυτή που θα πουλήσει το προϊόν οπότε πρέπει να προσέξουμε κατα τη δημιουργία της.

Η περιγραφή πρέπει αρχικά να είναι όμορφα δομημένη, σκεφτείτε το και πάλι σαν ιστοσελίδα. Αν θέλετε μπορείτε να βρείτε έτοιμα templates και να πειράξετε τα κείμενά τους. Πρέπει να είναι ειλικρινείς και να περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν και κάτι πολύ πολύ σημαντικό που και θα αυξήσει τις πωλήσεις και θα σας γλιτώσει απο αρκετά μηνύματα πιθανών πελατών είναι να περιέχει ερωταπαντήσεις σχετικά με το προϊόν, την αποστολή, την πληρωμή κτλ.

 
δ. Φωτογραφίες

Όσο περισσότερες τόσο το καλύτερο. Όλοι θέλουν να βλέπουν το προϊόν απο κάθε πιθανή οπτική γωνία και καλό είναι να τους το προσφέρετε. Ένα κόλπο με τις φωτογραφίες που θα φέρει περισσότερους επισκέπτες στην αγγελία σας είναι να βάλετε κάτι που χτυπάει στο μάτι.

π.χ. Αν πουλάτε μια φωτογραφική μηχανή αντι για πρώτη φωτογραφία να βάλετε την ίδια τη μηχανή βάλτε μια «καυτή» κυρία να κρατάει μια μηχανή ή μια περίεργη φωτογραφία που δεν θα είναι ευδιάκριτη ως μικρογραφία στα αποτελέσματα αναζήτησης και θα πρέπει να επισκεφθεί την αγγελία όποιος θέλει να καταλάβει τη δείχνει. Απλά να θυμάστε πάντα να βάζετε πρώτη τη σωστή φωτογραφία ώστε να φαίνεται στα αποτελέσματα.

 
ε. Τιμολόγηση

Ένας ακόμα μύθος του eBay είναι πως για να πουλήσεις πρέπει να έχεις την καλύτερη τιμή και σας λέω εκ πείρας πως δεν ισχύει. Πούλησα αντκείμενα $30 πιο ακριβά απο άλλους και χωρίς να έχω τεράστια βαθμολογία. Απλώς στην αρχή καλό θα είναι να κρατάτε τις τιμές σας λίγο πιο χαμηλά ώστε να τραβήξετε περισσότερο κόσμο και να αυξάνετε σιγά σιγά με τον καιρό.

Κατα την τιμολόγηση πρέπει να θυμάστε να υπολογίζετε 2 πράγματα: μεταφορικά και κρατήσεις.

Μεταφορικά: Πρέπει να ξέρετε απο πριν πόσο κοστίζει η αποστολή του προϊόντος ώστε να ρυθμίσετε τις τιμές σας ανάλογα.

Κρατήσεις: Να ξέρετε πως οι πρώτες κρατήσεις γίνονται απο το PayPal με το που σας πληρώνουν (3,9% + $0,30 για κάθε πληρωμή και πέφτει όσο αυξάνονται τα χρήματα που δέχεστε) και οι επόμενες κρατήσεις είναι απο το eBay πάνω στην τελική τιμή πώλησης του προϊόντος και γίνεται κλιμακωτά ανάλογα με την τιμή. Οι κρατήσεις του eBay πληρώνονται μια φορά το μήνα οπότε να θυμάστε να βάζετε κάποια χρήματα στην άκρη για να της πληρώνετε.

Πληροφορίες για τις χρεώσεις και κρατήσεις του eBay θα βρείτε στο http://pages.ebay.com/help/sell/fees.html

Ας δούμε κι ένα παράδειγμα:

Πουλάω ένα προϊόν $50. Στο PayPal μου καταλήγουν ($50-3,9%)-0,30=$47,75. Στο τέλος του μήνα πρέπει να πληρώσω 11% κρατήσεις στο eBay οι οποίες γίνονται στην τελική τιμή του προϊόντος που έιναι τα $50 άρα στο τέλος έχω 47,75-(50-11%)=$42,25.

 
Αυτά ήταν τα βασικά που χρειάζονται για μπορείτε να υπάρχετε ως πωλητές στο eBay. Στο δεύτερο μέρος του άρθρου για το eBay θα μιλήσουμε για ακόμα πιο πρακτικά πράγματα όπως το feedback και η αύξησή του, στρατηγικές για περισσότερες πωλήσεις κτλ.


Κάνε τώρα εγγραφή με το email σου για να μη χάσεις το επόμενο άρθρο.