Ηλεκτρονικο Εμποριο

Ebay Μέρος Α – Που μπορω να πουλησω – Δημοπρασιες

ebay δημοπρασιες που μπορω να πουλησωΑρχικά να σας πω πως το συγκεκριμένο άρθρο με ταλαιπώρησε πολύ. Δεν ήξερα πως να αρχίσω και πως να αναλύσω όλα όσα έμαθα πουλώντας στο eBay τους τελευταίους 6 μήνες.

 
Προσπάθησα να καταλάβω τη λογική της αναζήτησης του, δοκίμασα διάφορα κόλπα που σκέφτηκα και άλλα που διάβασα και νομίζω πως έχω καταλήξει σε ένα σωστό οδηγό για το πως να ξεκινήσεις και να γίνεις ένας επιτυχημένος πωλητής στο eBay.

 
Μερικά πράγματα μπορεί να σας φανούν απλή λογική αλλά πιστέψτε με έπρεπε να δοκιμάσω τα πάντα και ξόδεψα αρκετά χρήματα για να καταλήξω στα παρακάτω.

 
Eλπίζω το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο των προσδοκιών σας όμως πάντα να ελέγχετε το συγκεκριμένο άρθρο για ανανεώσεις γιατι τα πάντα αλλάζουν συνεχώς και πρέπει να ακολουθούμε τις εξελίξεις.

 
Πριν ξεκινήσετε το διάβασμα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ένα λογαριασμό στο PayPal (να είναι Verified) και μια Χρεωστική/Πιστωτική κάρτα.

 
Ξεκινάμε!

1. Ebay – Μύθοι και Πραγματικότητα

Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι πως δεν πρέπει να είστε ντε και καλά Power Seller ή Top Rated Seller για να καταφέρετε να πουλήσετε στο eBay. Μπορεί όταν φτάσετε αυτά τα επίπεδα (δεν είναι καθόλου δύσκολο αν είστε σοβαροί) οι πωλήσεις να είναι περισσότερες αλλα και με μηδενική βαθμολογία να ξεκινάτε μπορείτε εύκολα να κερδίσετε χρήματα με το σωστό προϊόν. Τα λέω αυτά γιατί ο περισσότερος κόσμος εγκαταλέιπει την ιδέα απ’την αρχή γιατί δεν πιστεύει πως μπορεί να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους.

 2. Ebay – Ο λογαριασμός σας

Δεν θα δώσω οδηγίες για το πως να κάνετε εγγραφή αλλά για το τι να κάνετε μετά την εγγραφή.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε με το που ολοκληρώσετε την εγγραφή σας είναι πρώτα να κάνετε ένα λογαρισμό Πωλητή (θα το βρείτε στο http://cgi4.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?SellerSignIn) και μετά να αγοράσετε ένα πακέτο για eBay Store. Το πιο φθηνό κοστίζει γύρω στα $16 το μήνα και αυτό που ουσιαστικά κάνει είναι α. να σηκώνει τα όρια του λογαριασμού σας και β. σας επιτρέπει να προωθήσετε το μαγαζί σας σαν να ήταν ένα κανονικό site.

 
Όταν κάνετε έναν απλό λογαριασμό και θέλετε να πουλήσετε το eBay σας βάζει όρια 10 πωλήσεις ή $500 συνολικές πωλήσεις το μήνα αν θυμάμαι καλά. Με το eBay Store όμως δεν υπάρχει όριο και μπορείτε να πουλάτε όσο θέλετε. (ΑΝ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ)

 
Επίσης με τη δυνατότητα που σας δίνει να προωθήσετε το μαγαζί σας σαν κανονικό site σας επιτρέπει να βρίσκετε και πελάτες εκτός eBay, μέσω μηχανών αναζήτησης κτλ γιατί μπορείτε να χτυπάτε λέξεις-κλειδιά.
Το καλύτερο απο όλα: Δε χρειάζεται να πληρώσετε προκαταβολικά για να φτιάξετε το μαγαζί σας. Το φτιάχνετε, πουλάτε τα πορϊόντα σας και πληρώνετε μετά απο ένα μήνα.

 
Υπάρχουν και άλλες χρήσιμες παροχές ενός eBay Store όπως οι 12 δωρεάν φωτογραφίες ανα αγγελία αλλα για μένα τα βασικά είναι τα παραπάνω.

 
Πατήστε ΕΔΩ http://pages.ebay.com/storefronts/start.html και μετά Subscribe Now.

 3. Ebay – Οι αγγελίες σας και τι να προσέξετε

Τα παραπάνω ήταν θεωρητικά. Ας περάσουμε τώρα στην πράξη που είναι η δημιουργία των αγγελιών μας. Να ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα σε κάθε αγγελία και δε θα χάσετε.

 
α. Κατηγορία

Προσπαθήστε να επιλέγετε πάντα τη σωστή κατηγορία και υποκατηγορία για το προϊόν σας. Να σας πω την αλήθεια δεν είδα τεράστιες διαφορές στις πωλήσεις πειραματιζόμενος με τις κατηγορίες αλλά καλό είναι να τα επιλέγετε σωστά.

 
β. Τίτλος

Το ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ!!!

Ο τίτλος σας είναι σαν τίτλος ιστοσελίδας. Πρέπει να περιέχει τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά ώστε να βγαίνετε ψηλά στην αναζήτηση του eBay. Όταν γράφετε τον τίτλο σας πρέπει να έχετε βρει 2-3 λέξεις κλειδιά που ξέρετε πως έχουν υψηλές αναζητήσεις και να τις φτιάχνετε σε μια πρόταση. π.χ. Αν πουλάτε ένα συγκεκριμένο μοντέλο φωτογραφικής μηχανής θα βάζετε πάντα στον τίτλο όλα τα στοιχεία του μοντέλου και όχι απλά SONY digital camera Best Camera κτλ

 
γ. Περιγραφή

Ο τίτλος είναι αυτό που θα φέρει τους επισκέπτες στην αγγελία σας. Η περιγραφή είναι αυτή που θα πουλήσει το προϊόν οπότε πρέπει να προσέξουμε κατα τη δημιουργία της.

Η περιγραφή πρέπει αρχικά να είναι όμορφα δομημένη, σκεφτείτε το και πάλι σαν ιστοσελίδα. Αν θέλετε μπορείτε να βρείτε έτοιμα templates και να πειράξετε τα κείμενά τους. Πρέπει να είναι ειλικρινείς και να περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν και κάτι πολύ πολύ σημαντικό που και θα αυξήσει τις πωλήσεις και θα σας γλιτώσει απο αρκετά μηνύματα πιθανών πελατών είναι να περιέχει ερωταπαντήσεις σχετικά με το προϊόν, την αποστολή, την πληρωμή κτλ.

 
δ. Φωτογραφίες

Όσο περισσότερες τόσο το καλύτερο. Όλοι θέλουν να βλέπουν το προϊόν απο κάθε πιθανή οπτική γωνία και καλό είναι να τους το προσφέρετε. Ένα κόλπο με τις φωτογραφίες που θα φέρει περισσότερους επισκέπτες στην αγγελία σας είναι να βάλετε κάτι που χτυπάει στο μάτι.

π.χ. Αν πουλάτε μια φωτογραφική μηχανή αντι για πρώτη φωτογραφία να βάλετε την ίδια τη μηχανή βάλτε μια «καυτή» κυρία να κρατάει μια μηχανή ή μια περίεργη φωτογραφία που δεν θα είναι ευδιάκριτη ως μικρογραφία στα αποτελέσματα αναζήτησης και θα πρέπει να επισκεφθεί την αγγελία όποιος θέλει να καταλάβει τη δείχνει. Απλά να θυμάστε πάντα να βάζετε πρώτη τη σωστή φωτογραφία ώστε να φαίνεται στα αποτελέσματα.

 
ε. Τιμολόγηση

Ένας ακόμα μύθος του eBay είναι πως για να πουλήσεις πρέπει να έχεις την καλύτερη τιμή και σας λέω εκ πείρας πως δεν ισχύει. Πούλησα αντκείμενα $30 πιο ακριβά απο άλλους και χωρίς να έχω τεράστια βαθμολογία. Απλώς στην αρχή καλό θα είναι να κρατάτε τις τιμές σας λίγο πιο χαμηλά ώστε να τραβήξετε περισσότερο κόσμο και να αυξάνετε σιγά σιγά με τον καιρό.

Κατα την τιμολόγηση πρέπει να θυμάστε να υπολογίζετε 2 πράγματα: μεταφορικά και κρατήσεις.

Μεταφορικά: Πρέπει να ξέρετε απο πριν πόσο κοστίζει η αποστολή του προϊόντος ώστε να ρυθμίσετε τις τιμές σας ανάλογα.

Κρατήσεις: Να ξέρετε πως οι πρώτες κρατήσεις γίνονται απο το PayPal με το που σας πληρώνουν (3,9% + $0,30 για κάθε πληρωμή και πέφτει όσο αυξάνονται τα χρήματα που δέχεστε) και οι επόμενες κρατήσεις είναι απο το eBay πάνω στην τελική τιμή πώλησης του προϊόντος και γίνεται κλιμακωτά ανάλογα με την τιμή. Οι κρατήσεις του eBay πληρώνονται μια φορά το μήνα οπότε να θυμάστε να βάζετε κάποια χρήματα στην άκρη για να της πληρώνετε.

Πληροφορίες για τις χρεώσεις και κρατήσεις του eBay θα βρείτε στο http://pages.ebay.com/help/sell/fees.html

Ας δούμε κι ένα παράδειγμα:

Πουλάω ένα προϊόν $50. Στο PayPal μου καταλήγουν ($50-3,9%)-0,30=$47,75. Στο τέλος του μήνα πρέπει να πληρώσω 11% κρατήσεις στο eBay οι οποίες γίνονται στην τελική τιμή του προϊόντος που έιναι τα $50 άρα στο τέλος έχω 47,75-(50-11%)=$42,25.

 
Αυτά ήταν τα βασικά που χρειάζονται για μπορείτε να υπάρχετε ως πωλητές στο eBay. Στο δεύτερο μέρος του άρθρου για το eBay θα μιλήσουμε για ακόμα πιο πρακτικά πράγματα όπως το feedback και η αύξησή του, στρατηγικές για περισσότερες πωλήσεις κτλ.

45 Comments

 1. Γιώτα πουλάς σαπούνια με free shipping ? Πόσο σου στοιχίζει να τα στείλεις εξωτερικό ?
  Οπότε ουσιαστικά ΜΟΝΟ 16 δολλάρια στοιχίζει η έναρξη της επιχείρησης ? ή υπάρχουν και άλλα έξοδα τα οποία δεν φαίνονται ?

 2. Καλησπερα,
  θελω να κανω πωλησεις μεσω ebay,δικα μου χειροποιητα προιοντα.Εχω κανει λογαριασμο στο ebay,εχω ηδη παραγγειλει 2 προιοντα με πληρωμη paypal.Ξεκινησα την καταχωρηση του προιοντος(σαπουνια),αλλα σταματησα γιατι καποια πραγματα δεν τα καταλαβα….Μηπως θα μπορουσατε να με καθοδηγησετε πως πρεπει να κινηθω;Εβαλα free shipping,πηρα τιμοκαταλογο απο το ταχυδρομειο,οποτε γνωριζω ακριβως τα εξοδα αποστολης.Καταχωρησα τις φωτογραφιες,τις ιδιοτητες του προιοντος,το εβαλα στο auction με τιμη εκκινησης 4$,και στο bye it now με 6$.7 ημερες η δημοπρασια,economy shipping 11-23 days,και ολα τα υπολοιπα.Μου εβγαλε Your fees so far: 0,35$.Εκανα continue και με εστειλε στο pay pal.Εκανα οκ για να μου τηλεφωνησουν,πηρα το pin,alla sto teloσ distasa,γιατι διαβασα καποια πραγματα στο paypal,oti dhladh to ebay εχει αλλο νομισμα και an kati den paei kala θα moy χρεωνει το ebay τρελλα ποσα….θα ημουν ευγνωμων αν με βοηθουσατε με καποιο τροπο…..να κανω μια αρχη τουλαχιστον…….ευχαριστω

  1. Όταν λες τρελά ποσά τι εννοείς; Για τη διαφορά νομίσματος εννοείς πως πληρώνεσαι σε δολάρια και κάνεις ανάληψη σε ευρώ; Ναι η αλήθεια είναι πως το PayPal έχει δικιά του τιμή ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου αλλά δεν είναι τόσο τραγική αν αφήνεις το ποσό να μαζευτεί και δεν τραβάς συνέχεια μικροποσά δεν θα έχεις πρόβλημα. Τώρα για το αν πάει κάτι στραβά επίσης φρόντιζε να μην τραβάς κατευθείαν τα χρήματα κάθε πώλησης στην τράπεζα έτσι ώστε αν σου ζητήσουν επιστροφή χρημάτων να τα επιστρέφεις μέσω paypal και να μη χρειάζεται να κάνεις κατάθεση για να επιστρέψεις χρήματα στον πελάτη

 3. χαιρεται.εχω ενα individual account στo ebay 3-4 χρονια τωρα.μεχρι τωρα εκανα μονο αγορες.τωρα θελω να πουλησω καποια πραγματα τα οποια ειναι πανω απο 10 και πανω απο 500$ αρα ξεπερνουν τον περιορισμο του ebay.για να δημιουργησω ενα ebaystore πρεπει να μετατρεψω το account μου πρωτα σε business η δεν ειναι απαραιτητο?επισης αν επιλεξω να φτιαξω Basic Store το οποιο χρεωνει 20$ το μηνα και σου δινει απο οτι λεει μεχρι 150 αγγελιες free και οχι premium h anchor θα εχω τη δυνατοτητα τα πραγματα που να κοστιζουν οσο θελω χωρις περιορισμους?και αν οχι μεχρι ποσα λεφτα ειναι το οριο?ευχαριστω

 4. Με ενδιαφέρει και εμένα να πουλήσω κάποια παλιά αντικείμενα που έχω. Είμαι άνεργη και έχω πολύ ανάγκη.
  Προσπάθησα να κάνω ένα λογαριασμό στο ebay και έχω χαθεί τελείως.
  Χρειάζομαι βοήθεια σχετικά με τις αποστολές
  Έχω κάνει register στο ebay.co.uk. (είναι σωστό αυτό ? και που εμφανίζεται η αγγελία μου ?) και θέλω να πουλήσω μια παλιά φωτογραφική μηχανή, που ας πούμε ότι θέλω να πουληθεί εντός ΕU αλλά δε θα με χάλαγε να πουληθεί και αλλού.
  Δεν ξέρω τι να επιλέξω ως τρόπο και κόστος αποστολής.Στο Postal destination μου φέρνει μόνο UK και στο servive φέρνει royal mail ..
  Τι να κάνω? Να ρωτήσω στα ΕΛΤΑ ? για το πόσο κοστίζει η αποστολή του πακέτου στην πιο μακρινή χώρα της EU? και τι σχέση έχουν τα EΛΤΑ και το royal mail ?

  Ευχαριστώ

 5. Χαίρετε.
  Συγχαρητήρια για τη παρουσίαση του θέματος! Απλά και κατανοητά.

  Site τύπου ebay, μπορούν να αποβούν αρκετά χρήσιμα για ένα μικρό συμπλήρωμα και αν κάποιος καταφέρει να κλείσει και με κούριερ καλό deal για αποστολή στο εξωτερικό, τότε μπορεί να αποβεί και βιοποριστικό επάγγελμα.
  Προς το παρόν, ο μεγαλύτερος ωφελημένος από τις πωλήσεις προς το εξωτερικό είναι τα ΕΛΤΑ :).

  Είμαι πωλητής στο ebay.com και στο etsy.com εδώ και αρκετά χρόνια (2004), καθώς και σε μερικά από τα αντίστοιχα Ελληνικά οπότε θα μπορούσα να βοηθήσω στο ep82silv@gmail.com όποιον χρειάζεται μια κατεύθυνση και hot selling tips.

  • Για όποιον θέλει να ξεκινήσει δωρεάν και άμεσα πουλώντας έτοιμα προιόντα δικά του ή 3ων εταιριών, το ebay δίνει δωρεάν τις 50 πρώτες καταχωρήσεις. Μια καλή έρευνα αγοράς για κάθε προϊόν που θέλετε να πουλήσετε και βουρ για τη δημιουργία αγγελίας!

  • Για όποιον θέλει να ξεκινήσει δωρεάν και άμεσα με χειροποίητα προϊόντα και παροχή online υπηρεσιών (πχ γραφιστικά, know-how, consulting κτλ..) μπορεί να δοκιμάσει το etsy.com δωρεάν για τις 40 πρώτες καταχωρήσεις του (κερδίζει 40×0.20€ = 8€), αν δημιουργήσει το account του από το λινκ: http://etsy.me/1mlBpQh .

  Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να δώσετε επί μακρόν τον καλύτερό σας εαυτό για να προωθήσετε τις καταχωρήσεις σας, να ελκύσετε πελάτες και να πετύχετε θετικές κριτικές οι οποίες θα φέρουν γεωμετρικά τις επόμενες αγορές.

  Καλή επιμονή και καλά αποτελέσματα εύχομαι! 🙂

  /e-selling

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ

   Εχω ενα κινητο τηλεφωνο και λογαριασμο αγοραστη και μου εχει σπασει τα νευρα το shipping calculation cost. Δεν μπορω να το ανεβασω το τηλεφωνο γιατι νομιζει οτι το πουλω απο Αμερικη η Αγγλια. Στο τελος μου λεει.

   You’re not allowed to sell internationally at this time.

   To sell internationally on eBay, you need to:

   • Have an eBay account in good standing

   • Have at least 10 Feedback points from selling

   • Have had your first successful sale more than 90 days ago

   • Meet the selling and item requirements of the site(s) where you want your listings to appear

   Learn more about the requirements for selling internationally

   Αφού δεν με αφήνει να πουλήσω πως μου ζητάει να έχω και πόντους.

 6. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΣΤΟ ΕΒΑΥ
  ΨΑΧΝΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ.
  ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ.
  ΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ,ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΡΘΩ Κ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

 7. Καλησπέρα, προσπαθώ εδώ κ ένα μήνα να πουλήσω προιόντα μέσω ebay αλλά δεν μπορω να καταλάβω τη διαδικασία του πως τα στέλνω. Τα στέλνω με απλό ταχυδρομείο ΕΛΤΑ, με κούριερ, πως? Επίσης, πρέπει να πάρω πακέτα αποστολής για ασφαλή μεταφορά απ το ebay?

 8. παιδια πολυ μπερδεμενα τα βλεπω ολα αυτα! εγω θελω να πουλησω ας πουμε συβλουλες πως να καθαρισουμε ενα λεκε με τιμη 0.07 ευρω και να το στελνω pdf στον πελατη. Θα πρεπει ν πληρωσω στο η-μπεη? τι ποσό? και που στο καλο να βρω ενα βιντεο να μου δειξει βημα βημα τη διαδικασια????? ξερει κανεις?????????? γιατι εχω αναγκη σοβαρη παιδια ν μαζεψω κατι εχω μωρο και ειμαι ανεργη! αν ξερει καποιος ας μου στειλει στο eykoloskhpos@gmail.com Ευχαριστω πολυ

 9. Kαλησπέρα.
  Εχω κάνει λογαριασμό πωλητή στο ebay αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορώ να καταχωρήσω οτι το αντικείμενο που πουλάω μπορώ να το στείλω οπουδήποτε.Συγκεκριμένα ο λογαριαμός μου είναι στο ebay.com και έχω επιλέξει free shipping. To cd δεν είναι βαρύ και στην τιμή έχω υπολογίσει να είμαι οκ με τα μεταφορικά.Το θέμα είναι οτι όταν κάνω preview τη σελίδα με το προιόν, εμφανίζει location Athens Grecce αλλά στο ships γράφει μόνο to United States. Mάλλον κάτι δεν κάνω καλά στην καταχώρηση και εδώ χρειάζομαι τη βοήθεια σου ώστε να φαβεί το worlwide.
  Ευχαριστώ

 10. καλησπέρα παιδια.Διάβασα πολλά σχετικα με πωλήσεις σε online σελιδες και προστιμα με εφορια κλπ.ξέρει κανείς στα σίγουρα αν υπάρχει καποι οριο,που μπορεί κάποιος να πουλ΄σει στο ebay χωρίς να μπλέξει με εφορία,ΟΑΕΕ κλπ?Μιλάω πάντα για προιόντα τα οποία παιρνεις την πρώτη ύλη και πουλα΄ς μετα το προιον σου,πχ σαπουνι.ρώτησα λογιστή και μου ειπε οτι υπάρχει οριο 300Ε το μηνα.πανω απο αυτο πρεπει να κανεις εναρξη στην εφορία.Υπάρχει κάποιος που ξερει πραγματικα να απαντήσει.Συγχαρητηρια για το αρθρο του διαχειριστή.Ευχαριστω

 11. Καλησπερα σας,

  Εχω ηδη λογαριασμο ως αγοραστης στο αγγλικο ebay και κατα την προσπαθεια μου να γινω πωλητης με ενημερωσαν οτι χρειαζομαι αγγλικο νουμερο τηλεφωνου στο οποιο θα μου εστελναν το pin για να ξεκινησω τις πωλησεις. Στο ebay.com επισης στο shipping section αναγκαστικα πρεπει να κανω εκτος απο την διεθνη αποστολη και καποια domestic , που με οδηγει στην αμερικανικη αγορα. Θα ηθελα λοιπον να σας ρωτησω αν υπαρχει καποιος συνδεσμος για Ελληνες που θελουν να ξεκινησουν τις πωλησεις. Σας ευχαριστω!

 12. καλησπερα σας,

  Εγω διατηρω ηδη ηλεκτρονικο καταστημα εντος ελλάδος. Εχω σκεφτει παρααα πολλες φορες να ανοιξω και μεσα στο ebay αλλα με κολανε τα μεταφορικα. Υπάρχει καποιος τρόπος για χαμηλες χρεωσεις? Στελνω ηδη εξωτερικο αλλα βλεπω οτι ειναι παρα πολλα τα μεταφορικα και καπου ψιλοκολανε οι πελατες γιατι το προιον που πουλαω εχει μικρο κοστος.

  Σας ευχαριστω εκ των προτερων

  1. Δυστυχώς τα μεταφορικά είναι μεγάλο αγκάθι. Το μοναδικό που έχω να προτείνω είναι να πας σε όλες τις εταιρείες courier να πάρεις προσφορές και να δεις τι σε συμφέρει. Θεωρώ πως αν έχεις μεγάλο αριθμό παραγγελιών θα σου κάνουν και καλύτερες προσφορές. Πόσα περίπου μεταφορικά χρεώνεις για κάθε αποστολή;

 13. Πολύ διαφωτιστικό το άρθρο σου και περιμένουμε την συνέχεια…Με ενδιαφέρει πολύ το θέμα των μεταφορικών για Ευρώπη και κυρίως worldwide. Εκτός των ΕΛΤΑ έχεις να προτείνεις κάτι άλλο; Παρατηρήσεις, προβλήματα που αντιμετώπισες, κανένα κολπάκι «Ελληνικό» αλλά νόμιμο πάντα, για χαμηλότερες χρεώσεις. Ευχαριστώ.

  1. Ανάλογα το μέγεθος του αντικειμένου και την ποσότητα που πουλάς μπορείς να συνεργαστείς με μια εταιρεία courier. Ανέφερα τα ΕΛΤΑ γιατί τα αντικείμενα που πουλάει ο φίλος παραπάνω χωράνε μέσα σε ένα προπληρωμένο φάκελο και έτσι γλιτώνει λεφτά, ουρές στα ΕΛΤΑ κτλ. Χαμηλότερες χρεώσεις εννοείς στα μεταφορικά ή γενικά στο ebay.

   Περισσότερα για το ebay πάντως θα πούμε στο δεύτερο μέρος του άρθρου. Τώρα πότε θα είναι έτοιμο θα δούμε.

 14. Καλησπέρα κ συγχαρητήρια για το άρθρο σας είναι πολύ ενδιαφέρων.
  Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να μπω στο αγγλικό ebay να κάνω εκεί λογαριασμό για πωλητής και ebay store μιας και είμαι κάτοικος Ελλάδος η πρέπει να κάνω αποκλειστικά στο ελληνικό ebay,
  Οι εταιρείες drop shipping συνεργάζονται με έλληνες κ ελληνικό ebay?

  1. Μπορείς να κάνεις λογαριασμό σε όποιο eBay θέλεις. Δέχονται απο παντού και δε θα έχεις κανένα πρόβλημα που είσαι απο Ελλάδα. Οι εταιρείες dropshipping δεν ασχολούνται με το που θα πουλάς τα προϊόντα (μπορείς να φτιάξεις και δικό σου eshop δηλαδή) αλλά το που έχεις την έδρα σου. Υπάρχουν εταιρείες που συνεργάζονται με Έλληνες (και γενικά χρήστες απο όλο τον κόσμο) και άλλες που δε συνεργάζονται οπότε πρέπει να τις ψάξεις μια-μια.

 15. Καλησπέρα φίλε μου, πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο το άρθρο σου! Έχω κάποιες συλλεκτικές κάρτες τις οποίες σκέφτομαι να πουλήσω εδώ και πολύ καιρό αλλά κολλάω στο βήμα του shipping. Είμαι εγγεγραμμένος στο αμερικάνικο ebay και μου βγάζει πάρα πολλές επιλογές shipping και δε ξέρω ποια να διαλέξω! Επιλέγω το calculated costs και πάλι μου ζητάει να επιλέξω κάποιο shipping από κάτω (economy services, standard services κλπ) Τι πρέπει να επιλέξω αν θέλω να στείλω έναν απλό φάκελο με μία κάρτα μέσα έτσι ώστε το ποσό των μεταφορικών να μην τρομάξει τον αγοραστή; Και κάτι άλλο. Αν το αντικείμενο δεν πουλήσει στο χρονικό όριο που επιλέξω τελικά εγώ χρεώνομαι ή μπορώ να ξαναδημιουργήσω listing για να δοκιμάσω να το πουλήσω πάλι χωρίς χρέωση; Θα περιμένω απάντηση!

  Με εκτίμηση Αλέξανδρος.

  1. Φίλε Αλέξανδρε καλησπέρα,

   Αυτό που πρέπει να διαλέξεις νομίζω λέγεται Standart International Shipping ή κάτι τέτοιο όπου ορίζεις εσύ τις ημέρες και το κόστος. Αν το αντικείμενο δεν πουλήσει εσύ χρεώνεσαι μόνο για το listing fee (δηλαδή μόνο για το ποσό που σου χρέωσαν όταν έφτιαξες την αγγελία σου). Πάντως για την ευκολία σου να τσεκάρεις τα ΕΛΤΑ, έχουν προπληρωμένους φακέλους για το εξωτερικό με κόστος περίπου 1 ευρώ.

 16. Καλησπέρα, κατ’αρχάς θα ήθελα να επισημάνω πως ακόμα και στο eBay store υπαρχει όριο 10 τεμ / 500$ στο ξεκίνημα. Εγώ βρίσκομαι στο επόμενο level των 30 τεμ / 1500$ και η μετάβαση έγινε μετά απο 6 μήνες.
  Αυτό συμβαίνει με πωλήσεις άνω των 10 τεμ. Και αν δεν κάνω λάθος με τα αστεράκια των θετικών ψήφων
  (εγώ άργησα λίγο γιατί το προϊόν μου ήταν λίγο ακριβό)
  Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι:
  •ποιό είναι το επόμενο level απο τα 1500$ και τα 30τεμ;
  •πόσους θετικούς ψήφους χρειάζεται και αν χρειάζεται να είναι τσεκαρισμένα όλα τα αστεράκια;
  •σε τι χρειάζονται τα αστεράκια ακριβώς;(εκτός απ το να τα βλέπουν οι πελάτες εχει να κάνει με στόχους και όρια; )
  Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

  1. Απο ό,τι έχω καταλάβει το όριο αλλάζει απο λογαριασμό σε λογαριασμό για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω ακριβώς. Π.χ. Ο δικός μου δεν είχε όριο με το που άνοιξα το store και είχα το λογαριασμό μου απο το 2007. Φίλος που είχε λογαριασμό περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα με εμένα είχε όριο.

   Απο την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να πουλάω δεν είχα κανένα όριο οπότε δε γνωρίζω ακριβώς τη διαδικασία με τα levels. Αυτό που έχω διαβάσει είναι πως όταν μένεις σε ένα level 2-3 μήνες και έχεις επιτυχία έχεις 2 επιλογές. Η να περιμένεις μέχρι να σε αναβαθμίσουν μόνοι τους ή επικοινωνείς με το ebay και ζητάς να σε αναβαθμίσουν.

   Τα αστεράκια εκτός του ότι δείχνουν την επίδοσή σου και αυξάνουν τις πωλήσεις σου (και σίγουρα παίζουν το ρόλο τους στο ανέβασμα των ορίων) σε ανεβάζουν και επίπεδα όπου ανάλογα το επίπεδο έχεις διάφορες διευκολύνσεις (π.χ. εκπτώσεις στις κρατήσεις όταν πουλάς ένα προϊόν).

   Μέσα στο λογαριασμό σου μπορείς να δεις αναλυτικά το που μετράνε τα αστεράκια και οι βαθμολογίες.

 17. thelo na puliso sto ebay…. ala then boro na wro tin selida gia afto, pigo tin selida ebay.de, alla cherasete germaniko trapeziko logarismo. thelo omas na pouliso apo tin Ellada.

 18. Εκείνο που θα ήθελα να σας ρωτήσω είναι τα εξής:
  Πρόκειται να πουλήσω ένα έπιπλο αντίκα ($ 30.000,00). Χρησιμοποίησα το ebay Fee Calculator τσεκάρισα τα πάντα αφού δεν καταλάβαινα τι ήταν και έβαλα και offer free shipping και μου έδωσε » Total $ 253.25 «. Αυτά θα τα οφείλω μόνο σε περίπτωση που θα πουληθεί? Αν ου μη γέννητω δεν πουληθεί, θα είμαι υποχρεωμένη να τα καταβάλλω στο ebay? Επίσης πέρα από αυτόν τον υπολογισμό θα οφείλω κάτι άλλο? Σας παρακαλώ, αν θέλετε απαντήστε μου γιατί είναι πάρα πολύ σοβαρό για μένα.

  1. Έβαλες Auction ή Buy Now; Τι τιμή έβαλες; $30,000;

   Το ebay λειτουργεί με τον εξής τρόπο. Πληρώνεις ένα ποσό για να βάλεις την αγγελία σου και αν πουληθεί το προϊόν σου τότε σε χρεώνει ένα ποσοστό στην τιμή πώλησης.

   Το Insertion fee είναι το ποσό που πληρώνεις για να βάλεις την αγγελία. Το Final Value fee είναι το ποσό που θα πληρώσεις αν πουληθεί το προϊόν. Αν κατάλαβα καλά τα $250 (είναι η μέγιστη χρεώση του eBay νομίζω) είναι Final Value fee αρα θα τα πληρώσεις αφου πουληθεί το προϊόν και τα $3,25 είναι Insertion fee γιατί διάλεξες τα έξτρα που έχει για τη δημιουργία της αγγελίας (Gallery Plus κτλ) και θα τα πληρώσεις έτσι κι αλλιώς.

   1. Σε ευχαριστώ πολύ! Είσαι ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟΤΑΤΟΣ! Αν καταφέρω και το πουλήσω έχεις ένα κέρασμα από εμένα!!! Αν τα βρω μπαστούνια θέλω να ελπίζω ότι μπορώ να σε ξαναενοχλήσω.
    Καλή συνέχεια φίλε μου.

    1. Καταρχάς να σε υπερευχαριστήσω για την άμεση απάντηση σου και να σου δώσω και αυτές τις πληροφορίες για να με βοηθήσω περισσότερο.
     Τα έβαλα ως εξής:

     1.Select a category:
     Antiquies > Antiquities > Other

     2.Select listing information:
     Listing details:
     Fixed price > $30,000.00

     Listing upgrades:
     Value Pack, Bold, Scheduled Listings, International site visibility (όλα αυτά τικαρισμένα).

     Type of eBay store:
     Anchor > Top Rated Plus discount > Yes ( δίνει Your estimated fees
     Insertion fee $ 0.00
     Final value fee $ 250.00
     Listing upgrade fees $ 3.25
     Discount – $ 0.00
     Total
     $ 253.25 )
     > Top Rated Plus discount > Νο ( δίνει Your estimated fees
     Insertion fee $ 0.00
     Final value fee $ 250.00
     Listing upgrade fees $ 3.25
     Discount – $ 0.00
     Total
     $ 253.25 )

     3. Select shipping cost:
     Offer free shipping

     Αν κατάλαβα καλά θα πρέπει να να καταβάλω στο ebay το ποσό των 253.25 δολλαρίων αν πουληθεί και μόνο το ποσό των 3,25 δολλαρίων είτε πουληθεί είτε όχι.

     Επίσης όταν μπήκα για να δημιουργήσω την σελίδα προς πώληση του αντικειμένου αντιμετώπισα τα εξής προβλήματα:
     α) Δεν μπορούσα να βρω που να τικάρω ότι το πουλάω προς πάσα ενδιαφερόμενο σε όλο τον κόσμο δλδ worldwide
     β)Να ακυρώσω την επιστροφή μετά των 14 ημερών. Σε καμία περίπτωση εννοείται δεν με συμφέρει μια επιστροφή αφού το δικό μου κόστος κυμαίνεται για να το στείλω πάνω από 1000 ευρώ μεταφορικά με ups.Εννοείται ότι θα ανεβάσω όλες τις λεπτομέρειες και λεκτικά αλλά και με φωτογραφίες.

     Σε ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί είναι όπως καταλαβαίνεις και από το ποσό για κάτι πολύ σοβαρό που αφορά την ζωή μου.

 19. na rwthso kai kati tetelefteo, katarxhn eisa pollh eksipiretikos…..
  gia na mporo na dexome lefta alla kai na stelnw sto paypal… prepei na kano premier logariasmo… otan pao na kano premier mou zutaei AFM kai onoma etairias… egw exo pantopolio! mporo na balo opiodipote onoma etairias.. kai to afm ti to 8eloune? otan stelno se enan pelati ena proion sto eksoteriko prepei na tous kovo kai apodiksi?

  1. Ναι, για να μπορείς να δέχεσαι πληρωμές απο πιστωτικές κάρτες και να έχεις χαμηλές κρατήσεις απο το PayPal πρέπει να έχεις business account. Αν έχεις ατομική επιχείρηση θα δώσεις ως όνομα επιχείρησης την επωνυμία της επιχείρησης (μπορεί να είναι και το όνομά σου). Για τα υπόλοιπα πρέπει να ρωτήσεις το λογιστή σου. Θεωρητικά τα invoices του PayPal μετράνε ως αποδέιξεις αλλά θα πρέπει να ρωτήσεις το λογιστή σου για να σου πει πως να διαχειριστείς το θέμα γιατί η εποχή είναι περίεργη.

  1. 1. Απο το ebay.gr νομίζω τα προϊόντα σου θα φαίνονται σε όλα τα Ευρωπαικά ebay (.de, .co.uk κτλ)

   2. Το να μην ξέρεις Αγγλικά δε νομίζω να σε δυσκολέψει. Θα λαμβάνεις μηνύματα είτε με email είτε μέσω eBay οπότε θα μπορείς να τα μεταφράζεις (οι περισσότεροι Κινέζοι στο ebay έτσι δουλέυουν)

   3. Αν έχεις ήδη λογαριασμό αγοραστή (και έχεις καλή βαθμολογία) μπορείς να αναβαθμίσεις το λογαριασμό σου σε πωλητή.

 20. To na min kserw agglika 8a me diskolepsi, 8a dexomai kai thlefwnimata apo pelates mou?
  kai pou na stisw thn epixirisi mou sto .gr sto .com sto .co.uk paizoun rolo ayta

   1. Aστεριε γεια σου.Ονομαζομαι Τακης και θελω κι εγω να ασχοληθω με πωλησεις ελληνικων προιοντων στο ebay όπως εσυ, τελικα τι εκανες εσυ?Ξεκινησες?Με την εφορια τι εκανες,εβγαλες ακρη?

 21. mexri stigmis agoraza mono apo to ebay, tora skeftomai na pouliso ksirous karpous, apoksiramena frouta, kai meli! den einai dikis mou paragoghs! ta pairno apo alous! kai ta poulaw xondirkhs…. lete na piasi ayto, na exo pelates?

  1. Γενικά μπορεί στο εξωτερικό να μας σνομπάρουν αλλά όσοι ξεκίνησαν να προωθούν Ελληνικά προϊόντα σε πελάτες εκτός Ελλάδας έχουν βρει τεράστια ζήτηση και έχουν σοβαρά κέρδη. Αξίζει να το δοκιμάσεις γιατί δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

   1. ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΚΑΙ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕΣ.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ .ΠΡΩΤΑ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ (ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΟΠΩΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ) ΣΑΝ DROPSHIPER ΛΙΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ.Η ΕΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ?ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ? ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΛΙΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΦΟΡΊΑ ΜΕ ΕΜΑΣ.ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Η ΟΧΙ?ΑΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΤΕ.ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΠΩΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΕΜΠΟΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 22. Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάτι έξτρα όσον αφορά την αποστολή (ενδεχομένως να περιέχονται οι ερωτήσεις μου σε επόμενο άρθρο), δεν γνωρίζω γενικότερα από πωλήσεις απλά μου ήρθε η ιδέα να προωθήσω μέσω ebay Αγιογραφίες θεωρώντας πιο εφικτή κάποια πώληση από το να ανεβάσω αγγελία σε αντίστοιχο ελληνικό site. Είναι δικά μου έργα και θα ήθελα να ρωτήσω αν αλλάζει κάτι αυτό, δηλαδή όσο αφορά την φορολόγηση διότι δεν είμαι επαγγελματίας απλά ασχολούμαι για χόμπι. Ή πρώτη μου ερώτηση όπως προανέφερα αφορά το αν υπάρχει κάτι επιπλέον που πρέπει να κάνουμε κατά την αποστολή εφόσον πρόκειται για αγορά, απόδειξη κλπ. Επιπλέον θέλω να ρωτήσω αν και πως επηρεάζεται όλη αυτή η αγοραπωλησία από το ελληνικό φορολογικό σύστημα, (φαντάζομαι κυρίως με το αν μεταφέρω χρήματα από το paypal σε κάποια ελληνική τράπεζα)
  Αυτά είχα να ρωτήσω ελπίζω να έχω αναλύσει σωστά τις απορίες μου και να γίνω κατανοητός ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

  Φιλικά Δημήτρης

  1. Οι αποδείξεις στέλνονται αυτόματα απο το PayPal και στον αγοραστή και στον πωλητή οπότε δεν θα σου ζητήσει κάποιος πελάτης κάτι παραπάνω απο αυτό. Φαντάζομαι δε θα μεταφέρεις χιλιάδες ευρώ την ημέρα στο λογαρισμό σου οπότε να «προδοθείς» αο τον τραπεζικό λογαριασμό σου λίγο δύσκολο.

   Για τα υπόλοιπα θα πρέπε να συμβουλευτείς ένα λογιστή. Επειδή το φορολογικό στην Ελλάδα είναι μεγάλο βάσανο θα πρέπει να συμβουλευτείς ένα λογιστή αν θέλεις να είσαι νόμιμος.

Comments are closed.