Ηλεκτρονικο Εμποριο

Ricardo – Που μπορω να πουλησω – Δημοπρασιες

ricardo δημοπρασιες που μπορω να πουλησωΤο πρώτο site δημοπρασιών που θα αναλύσω είναι το Ελληνικό Ricardo.gr, η σοβαρότερη προσπάθεια για site δημοπρασιών στη χώρα μας με σημαντική επιτυχία και αρκετούς πελάτες.

 
Για το Ricardo δεν υπάρχουν πολλά πράγματα για να αναλύσουμε πράγμα που το κάνει αρκετά εύκολο για να ξεκινήσουμε την καρίερα μας ως online πωλητές.

 

Ricardo – Τι πρέπει να γνωρίζουμε

 
Το μοναδικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατα νου αν ασχοληθείτε με το Ricardo είναι να σκεφτεστε σαν μέσος Έλληνας και η επιτυχία είναι εγγυημένη. Τι εννοώ με αυτό;

 
1. Τι ψάχνει ο μέσος Έλληνας να αγοράσει online;

Απλό, παπούτσια, ρούχα, εσώρουχα και gadgets. To 95% των Ελλήνων ψάχνουν online για τέτοιου είδους προϊόντα. Δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την αυθεντικότητα τους φτάνει να έχουν καλή τιμή και να μοιάζουν γνήσια, έτσι κι αλλίώς τα περισσότερα προϊόντα παράγονται στην Κίνα πλέον οπότε κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει τι είναι γνήσιο και τι «μαϊμού».

 
2. Πως θέλει να πληρώνει ο μέσος Έλληνας;

PayPal; Τι είναι αυτό; Πιστωτική/Χρεωστική; Φοβάμαι! Κατάθεση σε τράπεζα; Ναιαιαι!!! Ενώ το Ricardo προσφέρει πολλές επιλογές πληρωμής ο αγαπημένος τρόπος του Έλληνα είναι να πληρώνει με κατάθεση σε τράπεζα οπότε πριν ξεκινήσετε φροντίστε να έχετε ήδη ανοίξει έναν e-banking λογαριασμό μέσω της τράπεζάς σας για να μπορείτε να ελέγχετε τις πληρωμές απο το σπίτι σας.

 
3. Πως ψάχνει ο μέσος Έλληνας;

Φόρμα αναζήτησης; Ποτέ! Σωστές λέξεις-κλειδιά για να έχω τα καλύτερα αποτελέσματα; Όχι! Θα μπει στην αρχική σελίδα, άντε στη πρώτη σελίδα μιας κατηγορίας και αμα του αρέσει κάτι απο εκεί μπορεί να το αγοράσει, ακόμα κι αν δε χρειάζεται κάτι αν έχει καλή τιμή και το βρει μπροστά του θα το αγοράσει. Άρα πρέπει κάθε μας προϊόν να εμφανίζεται στην αρχική σελίδα του Ricardo. Ευτυχώς το Ricardo σου επιτρέπει να εμφανίζεις τις αγγελίες σου στην αρχική σελίδα με μόλις 10 ευρώ ανα αγγελία και στην πρώτη σελίδα της κατηγορίας σου με 5 ευρώ ανα αγγελία.

 
4. Τρόπος επικοινωνίας

Κάποιοι μπορεί να επικοινωνήσουν μαζί σας μέσω email αλλά… λίγοι. Οπότε φορτίστε το κινητό σας και να είστε έτοιμοι να απαντήσετε σε τηλεφωνήματα που θα σας ρωτάνε ό,τι μπορείτε να φανταστείτε απο την περιγραφή του υφάσματος μέχρι πόσες τρύπες για κορδόνια έχει το παπούτσι.

 
5. Υπομονή μέχρι να φτάσει στα χέρια του το προϊόν

Μηδενική. Ακόμα κι αν γράφετε με τεράστια γράμματα στην κορυφή της αγγελίας στο Ricardo πως χρειάζονται 7-14 εργάσιμες για να φτάσει στα χέρια του το προϊόν σίγουρα θα βρεθεί κάποιος την επόμενη μέρα απο την αγορά που θα λέει πως το προϊόν δεν έχει έρθει ακόμα και γιατί αργεί.

 
Δε θέλω σε καμία περίπτωση να σας αποτρέψω απο την Ελληνική αγορά. Είναι μια αγορά που έχει τεράστιες δυνατότητες κέρδους ειδικά μια περίοδο σαν αυτή που διανύουμε που όλοι ψάχνουν για πιο φτηνά προϊόντα και όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν τις αγορές μέσω internet. Απλώς θέλω να είστε προετοιμασμένοι για όλα. Εμείς τα δοκιμάσαμε, τα ζήσαμε και σας τα μεταφέρουμε όπως ακριβώς είναι, μπορεί μερικά απο τα παραπάνω να σας φάνηκαν αστεία αλλά δυστυχώς είναι η πραγματικότητα.

 

Επισκεφθείτε το Ricardo.gr

 
Καλή αρχή!